PalauGovtLogo 10inx10in Color

                                                                                                                                                      

5 mei Senior Citizens' Day

in het laatste nieuws

 

Ieder jaar op 5 mei viert Palau Senior Citizens’ Day (= Ouderendag). Met deze feestdag benadrukt het land de belangrijke rol die ouderen spelen in hun samenleving. Palauers vinden dat de manier waarmee jongeren omgaan met ouderen een reflectie is van hun cultuur en waarden.

 

Palau is één van de weinige landen die effectief een uitgebreid programma heeft om het welzijn van zijn ouderen te verbeteren. Senior Citizens’ Day wordt opgedragen aan alle inwoners van 55 jaar of ouder.

De Palause cultuur hecht veel belang aan de kennis en ervaring van ouderen die de rijke tradities van het land symboliseren. De band tussen de jongeren en ouderen is dan ook buitengewoon sterk.

Op deze dag organiseert de overheid voor ouderen uitstappen naar o.a. Airai, Ngardmau en Melekeok waar er optredens zijn van traditionele dansers en demonstraties van oude ambachten. Een kleurrijke parade in de straten vormt het orgelpunt van de dag.

Op deze dag geeft de regering een overzicht van alle lopende programma’s voor ouderen en introduceert ze haar nieuwe projecten. De overheid nodigt belangrijke ouderen in de regio uit om deel te nemen aan seminaries en lunches.

Senior Citizens’ Day is een officiële feestdag, waarbij iedereen vrijaf heeft en de gebouwen van de overheid gesloten zijn.